Національна поліція

Національна поліція

ВР України прийняла закон "Про Національну поліцію" (№ 2822).

За цей закон відали свої голоси двісті сімдесят вісім дипутатів із триста сорока вісьми. Цей закон передбачає, що територ. органи поліції утворює, ліквідує і реорганізовує Кабінет міністрів за поданням міністра МВД на підставі рекомендаціям керівника "нової поліції".

З погодженням з міністром МВД будуть призначатися на посади та звільняться начальники територ. органів Національної поліції. Також в законі буде прописано, в яких випадках співробітники поліцію можуть зупиняти, затримати особу та застосувати поліцейські заходи. Також буде чітко вказано, у яких випадках поліцейський може використовувати вогнепальну зброю, наручники, гумову палицю, шумові та газові гранати.

За невиконання законних вимог співробітників поліції, буде накладатися кримінальна відповідальність. Громадяни, які бажають піти до служби в "нову поліцію", будуть брати участь у спеціальному конкурсі.

В момент несенні служби поліцейським буде заборонено висловлювати своє відношення до роботи політичних партій чи якось впливати своїм службовим становищем у політичних справах.

За погодженням з міністром МВД будуть стверджувати структуру територ. органів поліції. Штатний розклад територ. органів поліції буде стверджувати начальник поліції. Керівники територ. органів "нової поліції" будуть призначаться та звільнятся зі своїх посад начальником поліції.